Sigma Profil

Sigma Profil Nedir?

Sigma profiller sektörlerde montaj ve hareket kabiliyeti kazandırmak amacı ile kullanılır. Sigma Profil hem kullanımda hem de montajda kolay kullanımı olan bir malzemedir. Seri Montaj  ve modüler bir yapıya sahip olan sigma porfiller, farklı çeşitlerde ölçüleri bulunabilir olup montajlanan alanlarda uyum sağlamaktadır. Sigma profiller talebe uygun üretim ve tasarım hizmetleri sunmaktadır. Sigma Profiller Endüstriyel alanlarda talepleri karşılayabilecek çok sayıda ürün bulunmaktadır. Bunların arasında fiziksel yapı olarak çok daha dayanıklı olan sigma profiller malzeme kalitesi sunabilen kanallı formunda farklı profil çeşitleri olduğu gibi, kullanım yerine göre üretimi farklılaşan ürünler de bulunmaktadır. Bunun için firmalar yapılan işin niteliğine uygun olarak süper light sigma profil, light sigma profil veya ağır sigma profil tercih edebilirler

 

Light Sigma Profil Nedir?

Sigma profillerin tanımlamalarında da bahsetmiş olduğumuz gibi, lıght sigma profiller mukavemet ve atalet değerleri baz alınarak seçim yapılmalı. Yapılan seçim doğrultusunda kullanılacak olan sigma profilin seçimi gerçekleştirilmelidir. Kısacası light sigma profiller kullanım yerine göre ağır sigma profil veya süper lıght sigma profilin orta mukavemet değerlerini taşıyan sigma profil gurubundadır.

 

Ağır Siğma Profil Nedir?

Sigma profillerin tanımlamalarında da bahsetmiş olduğumuz gibi, lıght sigma profiller mukavemet ve atalet değerleri baz alınarak seçim yapılmalı. Light sigma profile göre ağır sigma profilin mukavemet değerlerini yüksek olmasından dolayı hesaplamaların yapılmasının ardından ağır sigma profiller kullanılabilir.

 

Sigma Profilin Dayanıklılığı Nedir?

Sigma Profil Alüminyum 6063 serisinden imâl edilmektedir. Sigma Profillerin üzeri 11 Mikron Eloksal kaplanarak krozyona karşı daha dayanıklı hale getirilmektedir. Eloksal kaplamasından önce yaşlanmandırma işlemi yapılmaktadır. Pres olarak çekilen sigma profiller yaşlandırma yapılması sayesinde sert bir yapıya sahiptir. Tonajlı siparişlerde çeşitli renklerde yapılabilmektedir. Bazı renk çeşitleri şu şekildedir.

Siyah Sigma Profil

Gri Sigma Profil

Yeşil Sigma Profil

Sarı Sigma Profil

Mavi Siyah Profil

Sigma Profiller (Alüminyum Kanallı Profiller) standart olarak 6000 mm uzunluğunda üretilmektedir. 3 boyutlu olarak ele alınarak farklı boyut ve ölçülerde imal edilebilirler. Oldukça yüksek mukavemette sahip alüminyum profil tasarımlarıyla çeşitli ölçülerde hazırlanan bu ürünler, her alanda güvenli bir şekilde kullanım imkânı sunmaktadır.

 

Sigma Profil Nerelerde Kullanılır?

-Sigma Profil Genellikle makina kabini yapımında kullanılır.
-Sigma profiller aynı zamanda hafif konstrüksiyonlarda tercih edilir.
-Sigma Profil Pano, Vitrin Teşhir Standları Şase, Kabin, Aparat Masası, Robot Malzeme Sehpası, Konveyör vb. yerler diğer kullanım alanlarında kullanılır.
-Genelde mat eloksalda üretilir.

 

Sigma Profili Niçin Kullanılır?

Sigma Profil Buralarda tercih edilmesinde en büyük sebep ise boyutlarının oldukça küçük olmasına bağlı olarak yapı üzerinde bir hafiflik sağlaması ancak Sigma Profil bunu geliştirirken aynı zamanda da güçlü bir destek ve mukavemet gücüne sahip olmasıdır.

 

Sigma Profil Özelliği Nedir?

Sigma profil paslanma yapmaz. Her ebatta üretim ve işlevsel özellikleri ile farklı tasarımlarda üretim yapılabilir. Sigma profil tekrar Kullanıma Uygundur. Pratik kullanım yapısına sahiptir. Sigma profil sökülüp takılabilir ve ek ilave aparatlarıyla uzatılabilir yapıdadır. Sigma profili istenilen renkte üretim yapılabilir.

 

Sigma Profilde Kullanılan Ekipmanlar Nedir?

Sigma Profilde kullanılan profil kapakları, fitiller, menteşeler, kulplar, kilitler, mıknatıs takımları, sürgü rayları, akordiyon pimleri, pleksiglasslar, ayaklar, ayak bağlantı parçaları ve tekerlekler

Sigma profilde kullanılan yardımcı ekipmanlardır.

 

Sigma Profil Çeşitleri

20x20 Sigma Profil                                                 25x25 Sigma Profil

30x30 Sigma Profil                                                 30x30 Radiuslu Sigma Profil

30x60 Sigma Profil                                                 35x35 Light Sigma Profil

30x90 Sigma Profil                                                 40x40 Ağır Sigma Profil

35x35 Ağır Sigma Profil                                        40x80 Light Sigma Profil

45x45 Süper Light Sigma Profil                           45x45 Light Sigma Profil

45x45 Ağır Sigma Profil                                        40x40 Light Sigma Profil

45x45 Radiuslu Sigma Profil                                45x90 Süper Light Sigma Profil

45x90 Light Sigma Profil                                       45x90 Ağır Sigma Profil

45x180 Sigma Profil                                              60x60 Sigma Profil

80x80 Sigma Profil                                                 90x90 Light Sigma Profil

90x90 Ağır Sigma Profil                                        90x180 Light Sigma Profil